Space is not the limit, it’s where the fun begins: European Space Camp 2012 vel overstått

Space is not the limit, it’s where the fun begins: European Space Camp 2012 vel overstått
Jeg blir av og til slått av hvor mye, og hvor lite, man kan få ut av en uke, helt avhengig av hva man finner på. Og jeg er overbevist om at mitt opphold på ESC i alle fall blir min mest uforglemmelige, lærerike og produktive uke sommeren 2012.


Programmet har vært tettpakket – og vi må gjøre en tøff prioritering når det gjelder hva vi kan nevne; vi skal prøve å holde oss til høydepunktene!
Tirsdag delte vi oss i fem grupper, som deretter fikk ansvar for forskjellige deler av rakettoppskytingen. Som del av gruppe A (med det krevende navnet ”rocket system design”) begynte jeg dagen med å lage en virtuell 3D-modell av raketten (vha. Aerolab, gratis tilgjengelig); andre satte sammen sensorer og innhentet værdata vha. å sende opp en værballong.
Ved siden av å jobbe videre med dette, hadde vi noen leksjoner med utrolig gode forelesere: To professorer fra hhv. UiO (Alv Egeland) og UiB/Cern (Egil Lillestøl), den utrolige Sophie Allan fra Britiske National Space Academy, og flere andre dyktige forelsere; men selv denne eminente gruppen kunne vanskelig matche de snaue to timene Andrei Borisenko, en russisk kosmoanut som sist var i rommet i 2011, holdt oss alle trollbundet. En mer down-to-Earth type (pun intended) enn denne utrolige gentleman kan vanskelig tenkes, og han besvarte spørsmål med stor iver helt til vi alle som én satt igjen med stjerner i øynene, betydelig ærefrykt og en følelse av at nå, nå kunne verden bare gå sin gang; vi var på fornavn med en kosmonaut.
Fredag var dagen for oppskyting av raketten. Gruppene gjorde siste forberedelser. Rakettproffene (selv ikke supre Narom overlater en gjeng totale rookies helt til seg selv ved oppskyting av en rakett) virret frem og tilbake på området. De som hadde oppgaver ved selve oppskytingsprosedyren merket nervene komme. Men oppskytingen gikk utmerket. En stor del av jobben etterpå gikk ut på å analysere rådata fra de forskjellige sensorene på raketten; en betydelig jobb, men én man ikke får gjort særlig mange andre steder uten å ha slitt år på universitetet.
Vi var også på hvalsafari utenfor Andenes; en fascinerende opplevelse, og selv om kontrasten til de andre aktivitetene på én måte var stor, føyet det seg perfekt inn i rekken av nye inntrykk og opplevelser jeg fikk i løpet av uken.
De 24 deltakerne utgjorde en utrolig gjeng: sjelden har jeg sett så mange kvikke, nytenkende og vennlige hoder samlet på et så lite sted som Andøy.
Dette er slutten på årets lille innblikk i European Space Camp. Det sies jo at et bilde sier mer enn tusen ord, og jeg anbefaler alle å sjekke campens egen side her for en bildeintensiv oppsummering av turen. Helt til slutt må jeg nevne at jeg ikke husker leiren som ”all work and no play”, slik våre korte innlegg kanskje gir inntrykk av! Vi rakk også en masse sosiale aktiviteter!
Over og ut,
Erlend M. Fleisje

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s