Kortfilmen inntar Trondheim

– Fem dager som regissør og arrangør under Den 24. Minimalen kortfilmfestival

Denne uka går Minimalen Kortfilmfestival av stabelen her i Trondheim for 24. gang, her vises over 200 kortfilmer i løpet av 5 dager. Det skal deles ut priser for beste norske, nordiske og internasjonale kortfilm. Og dette er jeg så heldig å få være med på. Både som arrangør og som regissør med film i hovedkonkurransen.

Vi har et kjempespennende program på festivalen i år. Programmet i år løfter fram det som skjer her hjemme, men omfavner også tilveksten fra verden forøvrig, via Norden og Europa. Noen filmer har allerede blitt tatt inn i Oscar-varmen, mens andre bare har ett minutt til å vinne publikums gunst.

Rúnar Rúnarsson har blitt en favoritt for oss her i Minimalen, med sine personlige kortfilmer preget av relevante medmenneskelige dilemma, uvanlig solid casting og sensitiv regi. Vi er derfor stolte og glad over å ha ham som hedersgjest og jurymedlem på festivalen i år.

http://www.minimalen.com/sider/no.php?a=runar_no

Det er veldig engasjerende å møte ulike filmskapere, og jeg ser på det å jobbe med Minimalen som en forlengelse av det å studere på Kunstakademiet. At jeg kan være med å både formidle og produsere filmuttrykk i korte format utenfor mainstream-filmen. Uttrykk som avspeiler tida vi lever i.

Vi har også et program med midtnorsk videokunst som jeg har vært ansvarlig for. I programmet vises både videoer av etablerte kunstnere, samt av studenter ved Kunstakademiet i Trondheim. Programmet ønsker å vise bredden av kunstner-produserte videoarbeid i regionen, for å bidra til mangfoldet av audio-visuelle uttrykk under festivalen. Midtnorsk kunstvideo viser flere eksempler på produktive samarbeid mellom billedkunstnere, musikere og filmfolk, og presenterer et utvalg filmer som overskrider etablerte kategorier som kunstfilm og videokunst. Dette ser jeg fram til å presentere.

http://www.minimalen.com/sider/no.php?a=kunst_no

Selv er jeg masterstudent ted Kunstakademiet i Trondheim (KiT), og arbeider med film og video der. Det er superinspirerende å delta på kortfilmfestivalen, og se så mye bra film i løpet av en uke. Tidligere har jeg  studert ved Kunstakademiet i Oslo og Nordland kunst- og filmskole, og nå master ved Kunstakademiet i Trondheim (KiT). Som filmskaper er jeg interessert i krysningspunkter mellom dokumentar- og fiksjonsfilm, og i mellom kunst og film.

Kropp & sjel (2012), filmen som jeg har med i konkurransen, er laget som en del av mastergraden ved KiT. Den tar utgangspunkt i Verdens helseorganisasjons positive definisjon av helse som ikke bare fravær men en tilstand av “fysisk, sosial og mental velvære”.

Filmens formspråk kan minne om et tv-program, men har óg en egen stemme hvor dokumentariske elementer fiksjonaliseres og situasjoner forskyves. Kropp og Sjel er resultatet av undersøkelsen av treningens og matopplevelsens plass, både i media og i samfunnet for øvrig. Filmen tar tak i vår tids kvasireligiøse forhold til mat og trening som midler for å fullbyrde selvet.

Så jeg kan varmt anbefale å sjekke ut både Kunstakadmiet i Trondheim og Minimalen kortfilmfestival – gode eksempler på at Trondheim har masse å tilby som kunst- og kulturby.

– Andreas Hansen Schille, masterstudent ved Kunstakademiet i Trondheim, NTNU

www.andreasschille.com

linker:

kit.ntnu.no

minimalen.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s